Wat is Jotihunt ?

Wat is de Jotihunt?
Dit is een jaarlijkse interactieve vossenjacht voor scoutinggroepen die wordt georganiseerd door een organisatieteam bestaande uit enthousiaste vrijwilligers. Bij dit evenement jagen ('hunten') de deelnemende scoutinggroepen op vossenteams. De vossenteams, bestaande uit drie personen, verplaatsen zich door Gelderland. De locatie van de vossen wordt via hints bekend gemaakt via de spelsite, het is aan de deelnemende scoutinggroepen om deze hints te ontcijferen en zo een informatie te krijgen over de locatie en looproute van de vossenteams, hierbij is het doel om de vossenteams te kunnen vinden ('hunten'). Vossenteams bewegen zich langs deelnemende scoutinggroepen met als doel bij deze groep een tegenhunt te plaatsen. Naast het oplossen van hints en het jagen op de vossenteams krijgen de deelnemende scoutinggroepen opdrachten om uit te voeren. Geslaagde hints en het insturen van opdrachten leveren punten op. De scoutinggroep die na 30 uur de meeste punten heeft, wint de Jotihunt... . 
 
Wanneer?
Jotihunt is altijd in het derde weekend van oktober, tegelijk met JOTA-JOTI.
Jotihunt begint op zaterdag om 09.00uur en duurt tot zondagmiddag 15.00uur.
De gehele activiteit duurt 30 uur, non-stop.
 
Voor wie?
Jotihunt is, in basis, een activiteit voor Scouts vanaf 14 jaar (Explorers en ouder). Opdrachten, hints en het spel zijn gericht op en geschikt voor deze leeftijdsgroep.
Scoutinggroepen kunnen meedoen als hun thuislocatie zich in Gelderland bevindt (tenzij anders, in overleg met organisatie op redelijk termijn voorafgaand aan de Jotihunt, is overeengekomen). Zie spelregels punt 3 'groepen'.
Scoutinggroepen mogen meedoen, mits zij zich op tijd hebben ingeschreven bij de organisatie bij inschrijving het deelnamegeld hebben voldaan via iDEAL.
 
Door wie?
De Jotihunt wordt georganiseerd door team van enthousiaste vrijwilligers 
 
Jotihunt thema?
Elke Jotihunt heeft een thema, dit thema wordt kort voordat de spelsite online gaat bekend gemaakt. Alle opdrachten en hints zullen in de sfeer van dit thema zijn.
 
Meer weten? lees dan onze FAQ -veelgestelde vragen-lijst en begrippenlijst.

Inloggen